Andi Konyhája

Gyere és nézzél be minden nap.Hisz itt garantált a napi friss.

 

                                    Kókuszkocka

 

Hozzávalók:

 

  • A tésztához:
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl tej
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A mázhoz:
  • 28 dkg vaj
  • 32 dkg cukor
  • 5 evőkanál kakaó
  • 5 evőkanál tej
  • 1/2 dl rum
  • A külsejére:
  • 30 dkg kókuszreszelék

    Elkészítés:

    A tésztához a hozzávalókat egy tálban egymás után adagolva jól összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben (38 cm x 26.5 cm, de persze lehet kisebb is, attól függően, mennyire szeretnénk magas szeleteket) 180°C fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ha elkészült, felszeleteljük tetszés szerinti nagyságúakra.

    A mázhoz a hozzávalókat egy edényben összefőzzük. Még forrón elkezdjük egyesével belemártogatni a piskótaszeleteket a mázba, majd meghempergetjük a kókuszban. Ha a máz kezd besűrűsödni, akkor újra.

    21810_kokuszkocka_n.jpg

                                    Tejszínes-mézes-krémes

Tészta:

10dkg porcukor, 5dkg vaj, 1evők. méz, 1egész tojás + 1 sárgája, 1mokkás.k.szódabikarbóna.


Kikeverjük és 35dkg liszttel összegyúrjuk ( ha nem elég rugalmas, kevés tejfölt teszünk hozzá), kinyújtjuk a 2 lapot és pihentetjük egy kb. negyed órát, hogy ne legyen kemény a szódabikarbóna miatt. Megsütjük a lapokat margarinozott- (vagy zsírozott-) lisztezett tepsiben. (Kiegészítve: a tepsi mérete 30x40-es gáztepsi hátulja, vagy lapos tepsi, amiből kicsúsztathatom könnyen, a sütési hőfok pedig villanysütőben kb. 200 fok, gázsütőben pedig egyik ismerősöm, Zsuzsi 4-es fokozaton sütötte, és jó lett neki :)).

 

 

Krém:

 

3 cs. vanilía pudingot, 3 tojás sárgáját, 9dl tejjel felfőzünk. 25dkg Rámát 20dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt hozzá keverjük és az egyik lapra kenjük.

 

Hab:

 

fél liter Hulala tejszínt jól előhűtve 1 cs. vanilíás cukorral felverünk ( mikor már majdnem teljesen felvertük adunk hozzá 2 kanál porcukrot).

Ha felvertük a puding tetejére kenjük, és a másik lapot a tetejére tesszük.

 

tejszines-mezes.jpg


                                     
Dinnye süti



Hozzávalók:

 

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. csokis tortadara
  • 1 üvegcse piros ételfesték
  • 1 üvegcse zöld mandulaaroma
  • pici tej

 

Elkészítése:

 

Olvasszuk fel a margarint. A kekszport elkeverjük az olvasztott margarinnal a vaníliás és a porcukorral.  A tésztát harmadoljuk, de a 3 gombócból 2-t dolgozzunk össze. ( Ez a bonyolult  mozzanat, csak a tészta arányok miatt szükséges) :D

 

A nagyobb gombóchoz adjuk a piros ételfestéket, és beleszórjuk a barna tortadarát.

 

 

Majd a kisebb részbe dolgozzuk a zöld ételfestéket.

 

A pirosból kis  golyókat formálunk, majd a zöld tésztából egy adagot a tenyerünkbe veszünk, ellapítjuk, majd a pirosat bevonjuk vele. Folpack fóliával letakarva a hűtőbe tesszük pár órára.

 

Félbe és negyedekbe vágva kialakulnak a dinnyeszeletek.

 

sutik.jpg

                                  Gesztenyés álom

hozzávalók 12 főre

Gesztenyés alap:

  • 2 cs gesztenyepüré
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg Rama
  • rumaroma

Vaníliás krém:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor

Továbbá:

elkészítés
  1. Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  3. A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.
  4. Egy tepsi alját megszórjuk darált keksszel, majd kézzel alaposan belenyomkodjuk a gesztenyés alapot.
  5. Erre ráterítjük a vaníliás krém felét.
  6. A babapiskótákat egyesével beleforgatjuk kb. 2 dl cukrozott tej és kevés főzött kávé keverékébe, majd szorosan egymás mellé fektetjük őket a vaníliás krémre, majd erre kenjük a krém másik felét.
  7. Felverjük a tejszínt, és rákenjük a krém tetejére.
  8. Tejszínhab-rózsákkal és kakaóporral díszítjük.
  9. Pár órára hűvös helyre tesszük.

gesztenyes-alom.jpg

 

                                         Zebraszelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • kb 3 dl tej

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál olaj

 

Elkészítés:

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal. A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem. Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.

 

428767_321739684551654_47877515_n-300x225.jpg

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 13
Heti: 118
Havi: 354
Össz.: 109 200

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemyények
Andi Konyhája - © 2008 - 2024 - andikonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »