Andi Konyhája

Gyere és nézzél be minden nap.Hisz itt garantált a napi friss.

 

Olaszos sonkás-zöldséges tészta

Hozzávalók

Elkészítés

1
A karfiolt szedjük rózsákra, a répát karikázzuk fel és a borsóval olajon forgassuk át. Öntsünk alá 2 dl vizet, szórjuk meg ételízesítővel és fedő alatt pároljuk puhára. Ha kész, adjuk hozzá az alapot, újabb 2 dl vizet, a kockára vágott sonkát és sűrítsük be.
2
A tésztát főzzük meg és keverjük össze a szósszal. Reszelt sajttal tálaljuk.
 
5fdb0c4d9ff0260ab400.jpg
 
           KUKORICÁS-SONKÁS TÉSZTA
 

Hozzávalók:

25 dkg fodros kockatészta

Kb. 10 dkg gépsonka (vagy ami van otthon sonkaféle)

1 doboz csemege konzerv kukorica (340 gramm)

1 pohár tejföl

10 dkg sajt reszelve (Eidami, trappista)

2 evőkanál vaj

Só, grill fűszerkeverék.

 

Elkészítés:

A sajtot durva reszelőn lereszelem.

A tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobom. (Kb. 8 perc, míg al Dente lesz).

A sonkát kockára vágom, a melegített vajon elkezdem párolni. (2 perc). Hozzáteszem a kukoricát, fűszerezem grill fűszerkeverékkel. (további 3 perc). Ráöntöm a tejfölt, és jól összemelegítem. (3 perc). Lehúzom a tűzről.

A tésztát leszűröm, összekeverem a kukoricás-sonkás keverékkel.

 

Azonnal, forrón tálalom, reszelt sajttal meghintve. Karesznak majonézt, magamnak ketchupot kínálok mellé:)

kukkoricas_sonkas_teszta02.jpg

 

                        Virslivel töltött burgonyás lángos

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg főtt és tört burgonya
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • cukor
  • 1 cs virsli (5db)
  • olaj

Elkészítése:


A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.
Felfuttatás:
Az élesztőt mielőtt a liszthez adnánk, rendszerint tejben felfuttatjuk. 1-1,5 dl langyos tejben elkeverünk egy kávéskanálnyi cukrot, beleszitálunk egy kanál lisztet és a lehető legkisebb darabokban belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefedjük és huzatmentes, langyos helyre tesszük. Az élesztő akkor “fut”, ha a tej tetején megjelenik a barnás hab. Ilyenkor beleszitálunk még 2-3 evőkanál lisztet és szétnyomjuk az esetleges élesztő darabokat, majd 5-10 perc újabb pihentetés után felhasználhatjuk a tésztához.

A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva sok levegőt beledolgozva dagaszd sima tésztává.
Tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre), takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra.
Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra.
5 db töltött virslit készítettem a tésztából, a többi maradt a szokásos. Jó vékonyra kihúztam olajos kézzel a lángos tésztát, majd egy db virslit helyeztem a felső felére, majd feltekertem.
Először fedő alatt sütöttem, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel, reszelt sajttal fogyasztottuk.

100_7190-300x224.jpg

 

 

Bolognai spagetti

 

 

Hozzávalók:

 

  • 1/2 kg sertés darált hús
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 ujjnyi füstölt szalonna
  • 1 kis fej fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 500 g dobozos paradicsompüré
  • 1 csomag spagetti tészta
  • ízlés szerint ketchup
  • 20-30 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:


Kockára vágom a füstölt szalonnát és megpirítom, majd a vöröshagymát apróra vágva hozzáadom, megfonnyasztom. A darált húst hozzákeverem, sózom, borsozom, fokhagymát rányomom fokhagymanyomóval, majd jól összesütöm, de nem öntök hozzá vizet, enged annyi levet a hús. Amikor majdnem készen van, akkor adom hozzá az oregánót és a bazsalikomot, összefőzöm egy picit és ráöntöm a paradicsompürét. Kifőzöm a spagettit, rászedem a kész bolognait, majd trappista sajtot reszelek rá, a tetejére ketchupot rakok és díszíthető bazsalikomlevéllel. Gyorsan elkészíthető és finom. Jó étvágyat hozzá!

kep-654-300x225.jpg

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 13
Heti: 111
Havi: 347
Össz.: 109 193

Látogatottság növelés
Oldal: Tésztaételek
Andi Konyhája - © 2008 - 2024 - andikonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »