Andi Konyhája

Gyere és nézzél be minden nap.Hisz itt garantált a napi friss.

                         Lencse Főzelék Virslivel



Hozzávalók.

1/2 kg lencse
babérlevél
delikát,vagy só
bors
1 evőkanál cukor
1 kanál citromlé,vagy ecet
3 kanál olaj
2 kanál liszt
kávés kanál piros paprika
2 kanál tejföl

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatjuk,Másnap feltesszük főni,annyi vízben hogy ellepje,ha közben elfő akkor pótoljuk.Hozzáadjuk a babérlevelet,a sót vagy delikátot,borsot.Puhára főzzük.A beletesszük a cukrot,az ecetet,vagy citromlé.A lisztből és olajból rántást készítünk. Belekeverjük a levesbe,a tejföllel együtt,és felfőzzük.

 

2009_01_01_lencse_fozelek.jpg

 

 

            KELKÁPOSZTA FŐZELÉK


Hozzávalók:

- 80 dkg kelkáposzta
- 2,3 szem burgonya
- 1 mokkáskanál köménymag
- só,
- 1 dl olaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- tejföl
- tej

Elkészítése:

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a torzsát eltávolitjuk. A burgonyát kockákra vágjuk és hozzáadjuk a kelkáposztához.
Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, sózzuk, megszórjuk a köménymaggal. Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor az olajból, lisztből világos rántást készitünk, és berántjuk a főzeléket.
Tejjel, esetleg tejföllel a megfelelő sűrűségűre hígitjuk.
 
kel.jpg
 
 
 
                                             Babfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika
  • liszt (rántáshoz)
  • pár gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • konzerv vörösbab vagy fehérbab
  • fűszerek ízlés és kedv szerint

Elkészítés:

A konzervbabot felrakod a levében és megfelelő mennyiségű vízzel, kis fűszerekkel picit főni. Közben elkészíted a rántást a következőképpen: olajon megdinszteled az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát. Kicsit fűszerezed ízlés szerint, majd lisztet bele, hogy rántás legyen. Felengeded kis vízzel, és elkevered a forrásban levő babbal, hogy sűrű főzelékformája legyen. Hozzá bármit lehet enni, ami egy főzelékhez megy.

 

115328_fozelek03.jpg

 

                                           Borsófőzelék

Hozzávalók:

1/2 - 3/4 kiló mirelit borsó (a télre tekintettel) – 1 fej hagyma – 1 paprika – 2 gerezd fokhagyma – fél paradicsom – só – bors – pirospaprika – majoranna – paradicsompüré – olaj – cukor + 2 cm kolbász

A hagymát, paprikát, fokhagymát és paradicsomot megdinsztelem. Adok hozzá egy kis pirospaprikát, majorannát, borst, majd felengedem egy kis vízzel, és hagyom, hogy fortyogjon magában vagy öt percet. Majd hozzáadom a borsót és sózom vagy ételízesítőzőm. A végén egy púpozott kiskanál paradicsompürével megbolondítom és savassága miatt ízlés szerint cukrozom. Majd behabarom és még rottyantok rajta egyet. Sült debrecenivel vagy bármilyen feltéttel tálalhatjuk is.

 

 p1000823.jpg

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 13
Heti: 113
Havi: 349
Össz.: 109 195

Látogatottság növelés
Oldal: Főzelékek
Andi Konyhája - © 2008 - 2024 - andikonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »